Loading…
This event has ended. Visit the official site or create your own event on Sched.
2018 All-Scientists’ Meeting
Sessions and times are now confirmed. Locations may change, but will be updated on Sched.

**Please Note: If you sync you calendar, sessions will appear in your local time zone. This can be confusing until you arrive on site (when your local time zone will be the correct one).**
Sunday, September 30 • 8:30am - 5:00pm
Information Managers Pre-Meeting

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Feedback form is now closed.
LTER Information Managers Committee Meeting Agenda
Evergreen Meeting Room, Asilomar Conference Grounds, Pacific City, CA 
Sunday, September 30, 2018, 8:30 am - 5 pm
  • 8:30 am - Introductions and Overview of IMC meeting (30 minutes)
    Quick round-robin of all participants.  State name, site and length of time with LTER.
  • 9:00 am - NCO/EDI Reports, updates, Q/A (45 minutes)
    5-10 minute update from each group with 5-10 minutes of QA for each
    NCO - Mark Schildhauer
    EDI - Mark Servilla
  • 9:45 am - IMC Visioning intro (15 minutes)
    Intro to the types of visioning questions we could address
    organize into groups (by number call) of 5-6 people
  • 10:00 am - Group Photo and break (30 minutes)
  • 10:30 am - IMC Visioning Breakouts (90 minutes)
    Breakout into 5-6 small groups (5-6 people each)
  • 12:00 pm - Lunch at Crocker Dining Hall (60 minutes)
  • 1:00 pm - IMC Visioning Breakouts Report out (30 minutes)
    Each breakout group has about 5 minutes with questions
  • 1:30 pm -  Plenary Discussion on renewals and reviews (45 minutes)
    What do IMs need to do to prepare for reviews and renewals?  
    What are the tasks and what is the timeline?
    What sets a site up for success?
  • 2:15 pm - Plenary Discussion on EML 2.2 Implementation (45 minutes)  
    How will sites implement the new features?
  • 3:00 pm - Afternoon Break (30 minutes)
  • 3:30 pm - Formal Business Meeting (closed voting session) (30 minutes)
  • 4:00 pm - Meeting with NSF Program Officers (30 minutes)
  • 4:30 pm - Wrap-up and IMC action items (30 minutes)
  • 5:00 pm - Adjourn
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pre-Meeting Preparation

Information Management Committee Annual Report (2018) to the LTER Executive Board
https://lternet.edu/wp-content/uploads/2018/05/LTER-Information-Management-Committee-Annual-Report-2018.pdf

2017 LTER Information Management Committee Annual Meeting Report
https://lternet.edu/wp-content/uploads/2018/04/2017IMCAnnualMeetingReport_final.pdf

LTER IMC Monthly Virtual Water Cooler (VWC) Sessions:
2018
September 10 2018 - Discussion topics for our IMC Visioning breakout groups and our 30 minute session with NSF at our Annual IMC Meeting
August 13 2018 - Working Group updates
IM Website Improvement and Redesign (WIRED) - (Suzanne Remillard) 
LTER Unit Registry & Dictionary (Units) - (Margaret O'Brien, EDI)
July 9 2018 - Working Group updates
LTER Controlled Vocabulary (Vocab) - (John Porter)
Drupal Ecological Information Management System (DEIMS) - (Xia Yang)
EML Congruency Checker (ECC) - (Gastil Buhl)
June 11 2018 - Proposed agenda for our 1-day annual IMC meeting and continued discussion about ASM workshops
May 14 2018 - Workshop and Topic planning for Annual IMC Meeting and ASM
April 9 2018 - EML 2.2 Spring release and new and improved standard units (Margaret O'Brien and Matt Jones)
March 12 2018 - How the LTER IMC should adapt to the emerging multi-repository landscape for archiving LTER data (Wade Sheldon with invited guests from other repositories)
February 12 2018 - Continued ASM Planning (Gastil Buhl)
January 8 2018 - New LTER website hosted by NCO (Marty Downs, NCO)

2017
December 11 2017 - 2018 All-Scientists’ Meeting (ASM) workshop planning
November 13 2017 - Datetime checking in PASTA -  (Margaret O'Brien, EDI)
EML Congruency Checker (ECC) new check: datetime
October 16 2017 - IMC Bylaws; review draft, discuss, RFC, eventual vote/accept - (Don Henshaw)
September 11 2017 - LTER Unit Registry & Dictionary - (Margaret O'Brien, EDI)
July 24 2017 - LTER IMC Annual Meeting, in conjunction with Earth Science Information Partners (ESIP), Bloomington, IN

Lead Organizer
avatar for Gastil Buhl

Gastil Buhl

Information Manager, MCR LTER

Co-organizers
avatar for Stevan Earl

Stevan Earl

Arizona State University



Sunday September 30, 2018 8:30am - 5:00pm
06. Evergreen Meeting Room